A snidling olyan, mint egy hagymaszagú, kicsit vastagabb szárú fűcsomó, amit metélőhagymának is szoktak hívni.
Az egyik kedvencem, már csak azért is, mert legalább olyan egyszerű termeszteni is, mint szedni: a kertbe telepített snidling jól elvan magában, ha pedig valaki fűszerezni akar vele valamit, csak letép/levág néhány magasabb szálat, és le is aratta. A snidling pedig néhány nap alatt újra is termeli magát, ráadásul mivel évelő, ezért nem kell évente fáradozni a magokkal vagy a palántákkal.
A Wikipédia szerint a snidling nemhogy kellemes hagymaízt ad az ételeknek és apróra vágva kis zöld pöttyökkel színezi be az egészet, de C-vitamin is van benne.
Ott gubbaszt a parcella bal felső sarkában |
A snidlinget a szakértők szerint lehet magról is vetni, de mi az egyszerűbb módszert választottuk: egy kertészetben május közepén cserépben vettünk egy csomót, majd azt ültettük ki a kis kertünkbe, ahol a növényke villámgyorsan megeredt, és már többször szüreteltünk is róla.
Ezután már készülhet is belőle a
Snidlinges körözött
Hozzávalók:- 25 dkg túró
- egy pohár tejföl
- só
- bors
- kömény
- pirospaprika
- SNIDLING
A körözött igazán könnyű nyári étel uzsonnára, reggelire, a túró állítólag fogyókúrás, a snidling pedig kellemes friss hagymaízt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése