2012. június 28., csütörtök

Super 8 a 8-ban

Info:

Super 8
1086, Kőfaragó utca 8.

Vélemény:

Új hely nyílt a nyolcadik kerület eddig sarki talponállók és pincekocsmák által uralt belső részén. A Palotanegyednek ugyanis van egy olyan eldugottabb része, ahol eddig mindössze egy-egy kiskocsma és lepattant pinceborozó mellett az egy szem Roham Bár és Hostel pedig uralta az "alternatívnak" mondott éjszakai életet.

A Rohamnak azonban kihívója akadt a Guttenberg tér szomszédságában, a rövidke Kőfaragó utca 8-as számú házában, ahol egy újabb romkocsma létesült, igaz, a június 8-án megnyitott helyen egyelőre meglehetősen kezdetlegesek a viszonyok.

A furcsán giccsesre formált belső helyiségekhez egy viszonylag nagy udvar is tartozik, amely azonban egyelőre félig üres, félig igénytelen benyomást kelt. A feltehetően lomtalanításokból összeszedett 1-2 hintaszék és a néhány szedett-vedett asztalka mellett többségében sörpadokkal oldották meg az ülés kérdését, ám ezek sem töltik meg teljesen a helyet.
Alig pár asztal lézeng a nagy udvaron

A belső udvarról nézve meglehetősen hangulatosan alakították ki a házat, amelyről két éve az Építészfórum még mint megmentésre váró XIX. század közepi, pusztulásra ítélt romról emlékezett meg. Ma már a Super 8-ban jópofa, színesre festett falak és ajtók díszelegnek az emeleti gangon, míg a földszinten egy udvari nyitott pultot találunk, az udvar legnagyobb dísze pedig egy óriási méretű színes zsiráf, a meghitt-vidám színes dekort azonban eléggé tönkreteszi a szomszéd ház fehérre mázolt tűzfalára felfestett értelmezhetetlen stílusú és tárgyú falfestmény, ami egyszerűen ronda.

Ismeretlen művész különös festménye a tűzfalon
Az udvar hátsó felében egy korábban talán garázscélokat szolgáló, egyelőre tök üres kis bódé azonban még komoly lehetőségeket rejthet magában, ahogy az egész kihalt hátsó rész. A szomszédos kocka lakóház (ami mellesleg eléggé furán is hat a régies téglaházak között) miatt a félkész udvart és a hozzá tartozó kinti pultot azonban este 10-kor bezárják, utána már csak cigizni lehet kimenni, így sem éjszakába nyúló kerti partyra, iszogatásra, sem szabadtéri meccsnézésre nincs lehetőség, maradnak a benti helyiségek.

A hely ismertetője szerint elvileg gyerekbarátnak tervezték gyereksarokkal, emellett bulikat és hétvégente bolhapiacot is akarnak tartani, a foci-Eb ideje alatt pedig meccsvetítésekkel készülnek. Bár a meccs alatti sörakció (590 Ft egy liter) táblája ki volt téve, és éppen meccsidőben érkeztünk a helyre (hétköznap este), sem kivetítőt, sem tévét nem láttunk, a nagyszabásúra tervezett tereken körülbelül ha tíz vendég lézengett. Az új romkocsma Facebook-oldala szerint viszont hétvégente bulikkal is készülnek, és állítólag idővel ételek is lesznek, egyelőre harapnivaló nem akad a helyen.

A Super 8 azonban láthatóan igazi italozós helynek készült: a rövidekből nagy a választék (bár Hubertus nincs), áruk 800 forint körül mozog, a sör és a bor azonban feltűnően olcsó, igaz, Arany Ászok és számunkra eddig ismeretlen 150 forintos deciáron mért borféle. A limonádé fél liter és 400 forint söröskorsóban, és kávé ugyan van, de meleg tea nincs.

A rendre furcsa mód biztonsági őrök ügyelnek, akik mintha a szomszédos alagsori konditeremből jöttek volna ki. Ők ügyelnek arra is, hogy este 10-kor kiürüljön az udvar, ám legutóbbi ottjártunkkor eggyel sem találkoztunk.
Összességében egyelőre egy eléggé fapados helyről van szó, ami viszont még nagyszabású romkocsmává is kinőheti magát. Ha szerencsénk van, nem lesz belőle Szimpla-, vagy Instant-méretű komplexum, és inkább megmarad eldugott nyolcadik kerületi gyöngyszemnek, ami remélhetőleg hamarosan kinövi majd a kezdeti gyerekbetegségeit is.  

Értékelés: (1-5)

  • kiszolgálás: 3
  • választék: 3
  • ár/érték arány: 3
  • kényelem: 2
  • hangulat: 3
  • összbenyomás: elmegy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése